onsdag 25 mars 2015

Brodera på trä

Eleverna i år 5 har gjort halsband där dom har broderat korsstygn på björkfanér. Det har varit ett roligt och lärorikt projekt. Vi har lärt oss vad fiber-riktningen är, så det får vi se som den största vinsten med arbetet.
Smältemalj

År 4 har arbetat med smältemalj i förra perioden. 


 Det blev flera fina halsband och kylskåpsmagneter.

Lappteknik

Nu är det ny period och nytt projekt för år 5. Eleverna ska arbeta med lappteknik denna perioden.


Eleverna fick välja 4 olika lappar och sen började dom skissa på sina projekt

fredag 20 mars 2015

måndag 16 mars 2015

Lappteknik och virkning

Eleverna i år 5 har arbetat med lappteknik och virkning denna perioden.. Idag var det sista gången för denna period. Nästa vecka blir det byte av slöjdarterna..

En ryggsäck sydd med lappar
Ett glatt monster

fredag 13 mars 2015

Två färdiga projekt

En flygande häst flyger från slöjden idag
Nyårsmössa med fyrverkerier 

Sista gången i textilen på ett tag

Idag är det 4:ornas sista textilslöjdslektion. Nästa vecka är det dags för träslöjd. Idag har många gjort små extraprojekt som små påsksaker. Påskägg i filt, tovade kycklingar, kycklingkudde är några saker som gjorts idag.

fredag 6 mars 2015

Klädsömnad år 6

Eleverna i år 6 designar och syr sina egna kläder. Alla ska sy varsitt klädesplagg, de börjar att rita ett plagg för att sedan rita av ett mönster. Vissa elever ändrar på ett färdigt mönster och vissa använder ett färdigt mönster rakt av. Vi repeterar att sy på symaskinen och repeterar slöjdbegrepp som sömsmån, phiffikus, stretchtyg. Vi lär oss nya begrepp som t ex fålla. 


onsdag 4 mars 2015

Spiktavlor år 3

År 3 arbetar nu med att göra spiktavlor. Vi arbetar och lär oss om träslaget furu och lär oss att använda fogsvansen och hammaren. När eleven har spikat sitt mönster snurrar dom tråd runt spikarna. Detta blir väldigt effektfullt på tavlorna.