tisdag 28 maj 2013

FlaggscenenJag gjorde flaggor för att i början så hade jag inga ider. Jag hade ingen tid på mig så jag skulle bara vilja göra något snabbt. Jag lärde mig var limpustolen ligger och, jag lärde mig att bli bättre på att  använda den elektriska kontursågen och att limma. Man tänker på länder fast mina flaggor ser inte ut som andra länders flaggor.
Tommy

torsdag 23 maj 2013

Stick-graffiti

Sexorna har under våren arbetat med stick-graffiti. Nu har vi börjat dekorera olika platser på skolgården med våra stickade bitar.

tisdag 14 maj 2013

scen av hampus

Jag kom bara på det. ja gillar spöken så då tänkte jag att ja kunde göra en skog med spöken i.
Jag har lärt mig några ord under tiden jag har arbetat med min scen, t.ex kontursåg, pelaborrmaskin,mutrar, målafärg, träd.
Man blir lite rädd och tänker typ på mörker.onsdag 8 maj 2013

Vårvernissage

I torsdags var det vårvernissage på skolan. Slöjden hade några utställningar med elevers arbeten och hade även ett bord där man fick prova på att brodera och sticka.

tisdag 7 maj 2013

GodislandNär Janette först sa att vi skulle jobba med scener så kom
jag på att jag ville göra ett godisland. Jag vet inte varför (godisland) var så självklart men det kändes som en kul idé, och jag har alltid älskat godis.

När jag började utgick jag ifrån att det var godis som jag skulle göra. Så först funderade jag över vilka godisar som var lättast att såga ut sen när jag skulle göra det sen. Efter det ritade jag upp dom på trät och började såga med den elektriska kontursågen, så slipade jag dom och målade dom i olika färger. När jag hade gjort färdigt dom olika sakerna som skulle vara på scenen, började jag göra på själva saken som dom skulle sitta fast på.

Då behövde man först såga av dom olika mellanrummen, och borra hål med pelarborr maskin.
Sen skulle man såga av dom två metallstängerna som skulle sitta i hålen man borrade,
När allt det var färdigt så målade jag alla mellanrum och började skriva min utvärdering.
Det som jag har lärt mig under det här området är först och främst massa nya
Slöjdord, men också att borra i trä och att såga i metall.
När man kollar på min scen tycker jag att den uttrycker känslan glad och lycklig för alla älskar väl
Godis.....
/Anna